Thaise massage

L’eau de Lo biedt vanaf nu ook Thaise massages aan. Mevrouw Chaweewan, onze masseur, volgde een uitgebreid aantal opleidingen in de diverse Thaise massagetechnieken. Hierdoor kunnen we een breed pallet aanbieden: traditionele Thaise lichaamsmassage, Thaise oliemassage en Thaise voetmassage.

 

Traditionele Thaise massage

De traditionele Thaise massage is een onderdeel van de 2500 jaar oude traditionele Thaise geneeskunde. De massage is een onderdeel van de medische en spirituele traditie. Deze massage is uiterst doeltreffend om spierpijn en stijfheid te verjagen.

De technieken voor deze massage worden aangeleerd in de massageschool van Wat Po in Bangkok waar onze masseur Chaweewan de opleiding volgde.

De traditionele massage is een samensmelting van accupressuur, reflexologie en stretching van spieren waarbij geen olie gebruikt wordt. Het is goed voor de energiebanen van het lichaam. Er worden drukpunten gestimuleerd waardoor blokkades in het lichaam opgeheven worden.

Thaise massage voorkomt en verhelpt zowel lichamelijke als psychische klachten en stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem waardoor men weer energie krijgt.

Chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen door Thaise massage worden verholpen. Het zorgt voor versoepeling van de weefsels (huid, spieren, zenuwbanen en gewrichten) en verbetert de bloedcirculatie. Het bestrijdt stress en vermindert depressieve gevoelens.

 

Thaise oliemassage

De Thaise oliemassage is een massage waarbij lange zachte bewegingen worden gecombineerd met licht kneden en cirkelvormige bewegingen op de huid.

Deze massage is zeer ontspannend en versterkt het gevoel van relaxatie waarbij  verschillende oliën naar keuze worden gebruikt. Er kan een keuze worden gemaakt voor een zachte of stevige massage, afhankelijk van lichaamsbouw of blokkages.

De oliemassage zorgt er voor dat de doorbloeding wordt bevorderd, afvalstoffen afgevoerd en vermoeide en gespannen spieren weer worden losgemaakt. Deze massage ontspant lichaam en geest en werkt extreem verfrissend.

 

Thaise voetmassage

Thaise voetmassage is een alternatieve geneeswijze die het natuurlijk genezingsproces en de energiedoorstroming van het lichaam zou activeren. Bij Thaise voetmassage worden de drukpunten op de voetzool met een massagestokje gestimuleerd.

Een van de voornaamste doelen van deze vorm van voetmassage is vermindering van spanning op lichamelijk en psychisch gebied. Het verbetert de doorbloeding, activeert de organen en stimuleert de zenuwbanen.

De Thaise voetmassage wordt opgebouwd met wrijfbewegingen over de gehele voet om de voet op te warmen, daarna volgen lichte knedingen en acupressuur. De organen van de mens zoals hart, longen, maag, darmen en nieren zijn in de vorm van meridianen terug te vinden op de voetzool. De voetzoel wordt in deze visie gezien als de spiegel van het lichaam. Door acupressuur met een massagestokje uit te oefenen op bepaalde punten van de voetzool worden de organen gestimuleerd. Deze massage wordt vaak als aangenaam ervaren. Sommige mensen voelen tintelingen en prikkels. In sommige gevallen kan een (lichte) pijnprikkel voelbaar zijn die zou wijzen op een blokkade van de energiestroom. Door deze punten zacht aan te drukken en te masseren zou een blokkade kunnen worden verminderd of opgeheven.

Voetmassage wordt verondersteld het lichaam tot rust te brengen en de delen die door stress uit balans zijn geraakt van voldoende bloed en energie te voorzien. Doordat in deze visie het lichaam tijdens een voetmassage volledig gestimuleerd wordt, zouden er afvalstoffen vrijkomen, wat emoties los zou kunnen maken.